Fakta om resortanläggningen

Det fyrstjärniga TOTT Hotel Visby är en resortanläggning vilket inte är så vanligt i vårt land, än så länge. I många andra länder Europa, USA och Asien är det dock betydligt vanligare.

Hotellet är en äkta bostadsrättsförening med 125 enheter som ägs av privatpersoner, men också av företag. Var och en äger en eller flera lägenheter eller bungalows. Den tid ägaren inte själv nyttjar sin enhet hyrs den ut av en hotelloperatör, Hotel & Resort Norderstrand AB. Hotellet består av 54 lägenheter och sviter i varierande storlek alltifrån 20-120 kvm samt 71 bungalows från 35, 50, 54 eller 56 kvm.

Folder - Investera i en resortanläggning med guldkant 

En resortanläggning med mycket hög standard!

När man köper en lägenhet eller bungalow så ingår det mesta i priset, se nedan. Det är på den här punkten som en enhet i en resortanläggning skiljer sig från andra objekt på marknaden.

Dessutom har man tillgång till gratis parkeringsplats, utomhuspool med poolbar, gym samt sommartid en restaurang fem meter från havet där man kan njuta av det magiska ljuset och solnedgången.

Som ägare av en resortanläggning slipper man alltså allt arbete som annars följer med ett fritidsboende. Man kommer helt enkelt till färdigdukat bord. I bostadsrättsavgiften ingår alla kostnader för drift och underhåll som utförs av olika entreprenörer som föreningen anlitar. När operatören hyr ut enheterna till en hotell- eller konferensgäst får ägarna del av intäkten. Den återbäringen innebär att de oftast bor utan kostnad i sin lägenhet eller bungalow när de själva eller deras familj vistas där.

Något som uppskattas alltmer av nutida köpare är att kan de dessutom kan köpa olika tjänster,
t ex städning, frukost, linne och handdukar till rabatterat pris. Privata saker kan de låsa in i speciella skåp och förråd.

Juridisk person kan även äga en eller flera enheter.

Fördelar med resort

I kostnaden för enheterna, dvs bungalow eller lägenhet, ingår inte bara själva enheten utan också allt detta:

  • Inredning av hög kvalitet, både inne och ute, se mer under Brf. Resort Visby, fakta om anläggningen.
  • Låsbara skåp och förråd där ägarna kan förvara sina personliga tillhörigheter.
  • Bekväm tillgång till pool, parkeringsplats, gym, två restauranger, service från hotelloperatören.
  • Möjlighet att köpa hotelltjänster, såsom sänglinne, handdukar, frukost och städning, Dessutom med ägarrabatt
  • Hotelloperatören, en välrenommerad lokal hotelloperatör,  sköter all uthyrning och ägarna får del av intäkterna. Avräkning sker kvartalsvis. Något som uppskattas av ägarna.

Det mesta ingår i bostadsrättsavgiften

Det är lätt att glömma bort att i bostadsrättsavgiften till resortanläggningen ingår sådant som man normalt sett betalar separat, t ex:

  • Kostnaden för el, värme och varmvatten
  • Kostnaden för drift och underhåll av anläggningen

Lägenheterna ligger i hotelldelen

Alla lägenheter - standard, deluxe och superior - har kitchenetter med kokplatts, kyl, micro och espressobryggare, badrum med dusch och/eller badkar, WC, TV, telefon, BOSE-anläggning med radio/CD/DVD, WiFi, sovrum, bäddsoffa och matmöbel i vardagsrum samt balkong med utemöbel.

Bungalowdelen är byggd på fyra terasser med havet som granne.

Bungalow Oceanfront ligger allra närmast havet. De är på 55 kvm och har plats för upp till 6 personer. Alla har hög standard med Master Bedroom med dubbelsäng och utgång till terrass samt sovrum med våningssäng, badrum med badkar/dusch, wc och tvättmaskin/torktumlare samt vardagsrum med matmöbel, bäddsoffa, TV, BOSE-anläggning med radio/CD/DVD, WiFi, braskamin, köksdel med spishäll, ugn, micro, espressobryggare och diskmaskin. Liten toalett intill hallen. Terrass med utemöbel och utedusch.

Övriga bungalows är utrustade som Bungalow Oceanfront. Ett fåtal saknar braskamin och lilla toan.

Det finns även 14 övervåningsbungalows, s k studios på ca 35 kvm. De består av vardagsrum med bäddbar futonsoffa, TV, BOSE-anläggning med radio/CD/DVD, WiFi, kitchenette (spishäll, micro, espressobryggare), sovrum med dubbelsäng och badrum med dusch och wc samt stor terrass med havsutsikt och utemöbel.  

Ser mer under rubriken För köpare och För ägare.